Nythän mä sen keksin! Aina kun tänne tulee kommentti, tulee multa uutta tekstiä. Ja joskus toki muutenkin :) Nimittäin väsyin aikoinaan blogin pitämiseen juuri siksi, että vaikka lukijoita riitti laskurin mukaan, sateli kommentteja tosi harvoin. Niitä on kuitenkin hurjan kiva lukea ja ne kannustavat kirjoittamaan jatkossakin. Suurkiitos Terin ja Bellan omistajalle kommentista. Uskomatonta myöskin se, että jaksoit lukea blogin, vaikka tekstiä on aikojen saatossa tullut aika paljon. Meillä tosiaan oli taival Muumin kanssa aluksi kovinkin kivinen, mutta nykyään tyttö on äärimmäisen rakas ja hyväkäytöksinen perheenjäsen. Siitä ei ikinä uskoisi, että laittoi meidät niin koville silloin.

Tyttöjen välillä on edelleen pientä isottelua, vaikka juoksut ottivat ja menivät. Tai no, Muumihan ei isottele, mutta Mana sitäkin enemmän ja ihan yllättävissä tilanteissa. Esimerkiksi tänään Muumi makoili rauhassa eteisessä, kunnes Mana vaan päätti lampsia sinne olkkarista ja nosti villat pystyyn. Kielsin ja tilanne katkesi siihen. Mua häiritsee paljon tuo Manan tarve pönkittää omaa egoaan ja mielelläni keksisin siihen jonkun ratkaisun. En usko, että johtuu aktivoinnin puutteesta, sillä tyttö on ollut samanlainen ihan nuoresta asti. Siis silloinkin, kun vielä pystyin treenaamaan hänen kanssaan mm. agilityä. Pohdiskelen, että voisiko johtua ainakin osittain siitä, että tyttö erotettiin emostaan jo kuusiviikkoisena. Tai sitten neiti vaan on hieman pippurisempaa sorttia. Tosin vika harvoin on koirissa. Useimmiten syy löytyy remmin toisesta päästä ja myönnänkin auliisti, että on tullut tehtyä virheitä "esikoisen" kanssa. Jos meille joskus tulee pentu, en vaadi siltä ihan niin paljoa pienenä enkä taatusti heittele yhtään ainoaa palloa sille.

Äitiyslomalla on kyllä ihanaa, kun ehtii olemaan niin paljon myös koirien kanssa. Pidän toki huolen myös siitä, että tytöt joutuvat olemaan kahdestaankin kotona, sillä mä en aio täällä ihan loppuikääni viettää. Tosin eipä mulla töihinkään ole kiire, kaikki on hienosti juuri nyt.

Tässä vielä tuore kuva meidän ihanuuksista: http://www.aijaa.com/v.php?i=6257107.jpg