Olen jo pitkään lenkkeillyt tahallani naapurustossamme tiettyjen talojen ohi, sillä toisessa asuu kaksi raivoisasti räyhäävää berninpaimenkoiraa ja sitä vastapäätä asustaa saksanpaimenkoira. Saamme siinä tehokasta treeniä, sillä ne bernit ovat lähes poikkeuksetta pihalla vartioimassa reviiriään ja se sakemannikin usein tuijottelemassa tielle.

Eilen nuo sakemannin omistajat olivat lähtemässä lenkille juuri kun olimme siinä heidän talonsa kohdalla. Niinpä sitten päätimme lähteä yhdessä jonnekin, jossa koirat saisivat leikkiä keskenään vapaina. Samalla juttelimme ja selvisi, että heidän koiransa on vajaa parivuotias Juippi-uros, joka on hyvin paljon narttujen perään. Siltä roikkuivatkin "kuolahissit" kuonosta, kun Mana oli sen mielestä niin ihana ja se olikin kokoajan hyppäämässä Manan selkään - onneksi Juipin omistajat kielsivät aina, eikä mun tarvinnut. Mana oli tosin vähän hätää kärsimässä kokoajan, kun Juippi oli ihan liian kiinnostunut siitä.

Sovittiin kuitenkin, että ehkä joskus mennään vaikka lenkille, kun kerran asustellaan näin lähekkäin. Mun täytyy vaan katsoa, ettei usein päästetä niitä irti yhdessä: en halua kiihdyttää Manaa turhaan ja laittaa sitä puolustamaan itseään superaktiiviselta "naistenmieheltä". Mutta yhteinen remmilenkkeily olisi varmasti hyvä idea, sillä siinä tarvitaan treeniä kyllä: Mana ei oikein malta kävellä nätisti, jos matkassa on muitakin koiria.