Mana on ihan kuin mäkin – fiilis riippuu ihan päivästä. Esimerkiksi pari päivää sitten tyttö haukkui vastaantulijan koiralle (taitaa olla se sama, jolle Mana aina räyhää), vaikka välissä oli autotie ja meillä kontaktiharjoitus päällä. Päivä sen jälkeen pääsimme sen sijaan koiran ohi kapealla jalkakäytävällä ilman mitään ongelmia ja tänäänkin sujui hienosti. Eilen onnistuin myös pitämään molemmat tytöt kontaktissa meidän pihalla, vaikka kotitiellä kulki lenkkeilijöitä koiransa kanssa. Välillä saan tehdä vaikka minkämoisia sirkustemppuja, eikä onnistuta ja muina päivinä neiti käyttäytyy kuin tottelevaisuusvalio. On se jännä tyttö.

Jonotan muuten koirakoulutuspaikkaa kurssille, joka alkaisi nyt kesällä. Voisin taas vuorotella molempien neitien kanssa siellä, sillä kyllä noille molemmille tekee hyvää treenata myös muiden koirien lähellä.

Aitahankekin etenee. Postitin eilen nipun papereita viranomaisille ja tänään vielä täydensin niitä karttaotteella. Jos hyvä tuuri käy, saadaan tietää kesään mennessä, päästäänkö lomalla nakuttelemaan nauloja. Mä niin toivoisin, etteivät vastustaisi meidän suunnitelmia ja voitaisiin ryhtyä hommiin. Ties vaikka järjestettäisiin jotkut aidanrakennustalkoot, hmm… Tulisikohan sinne ketään? ;)