Mulla on ollut jo pidemmän aikaa ajatuksena alkaa treenaamaan Muumin jättämistä kotiin ihan yksin. Pikkuisen ollaan jo treenattukin, mutta ihan liian vähän. Niinpä tänään Isännän shoppaillessa (!! Kyllä, miehetkin näemmä shoppailee, tosin CD:itä, ei vaatteita) päätin kokeilla taas. Lähdin Manan kanssa vajaan puolen tunnin lenkille ja jätin Muumin kotiin kuuntelemaan radiota. Kun tulin takaisin, oli vastassa äärimmäisen stressaantunut koira. Muistutti kovasti vastaanottoa syyskuussa, jolloin neiti meni paniikkiin jo pelkästä ajatuksesta jäädä yksin. Yllättävän paljon se oli puolessa tunnissa ehtinyt touhuta - mm. avata eteisen oven ja siirtää kenkähyllyn keskelle eteistä, hyppiä keittiön pöydille ja tiputella sieltä tavaroita sekä avata yläkerran wc:n oven. Selkeää ongelmakäyttäytymistä siis, vaikkei tyttö tällä kertaa ollut mitään tuhonnutkaan. Nythän neiti pärjää kotona mainiosti työpäivien ajan, kunhan on Mana seurana. Mutta ihan yksin ei näemmä lyhyitäkään aikoja. Pitääpä alkaa järjestelmällisemmin treenata, ja tosi lyhyitä pätkiä kerrallaan. Aloitetaan muutamista minuuteista ja kun alkaa sujua paremmin, pidennetään.

Mana yllätti tänään sen sijaan positiivisesti. Lenkillä tuli vastaan haukkuva mäyräkoira, vieläpä meidän kotitiellä, ja tyttöni pysyi tiukasti katsekontaktissa. Ja kotiin tullessa tiellä käveli chihuahua omistajiensa kanssa. Se veti ihan hirmuiset raivarit jo kaukaa, mutta Mana tyytyi vain nostamaan epäluuloisena karvat. Tuijotti kuitenkin mua tiiviisti ja otti ilolla herkut vastaan. Siinä chihussa oli kyllä asennetta. Vaikka se ei ollut juuri hamsteria isompi, niin oli hyökkäämässä saksanpaimenkoiran päälle. ;)

Korvatippakuuri sujuu ihan hienosti, Mana antaa mainiosti lääkitä itseään. Toki se yrittää päätään kääntää pois ja mahdollisuuksien mukaan luikkia karkuun, mutta tyytyy kyllä lopulta kohtaloonsa. Se korvienkin rapsuttelu on vähentynyt mun mielestä, tosin edelleen välillä tekee sitä. Uskon kuitenkin, että korvatulehdusdiagnoosi oli oikea ja tuolla lääkkeellä saadaan missin korvat taas kuntoon.