Eilisen vietimme ihan tyttöjen kesken, sillä Isäntä lähti vierailulle siskojensa luokse Tampereelle ja Kuopioon. Alkuillan mussut olivat vähän rauhattomia ja aina auton ajaessa ohi ne ryntäsivät odottamaan oven taakse. Lopulta tyytyivät kohtaloonsa ja pääsivät mun kanssa pihalle etsimään juustoraastetta jään seasta. Siinä riitti puuhaa ja erityisesti Muumi osoitti upeaa järjestelmällisyyttä – Mana vaan enemmänkin huiteli menemään ja söi kuonon eteen osuneet juustot. Muumi on tosi taitava käyttämään nenäänsä ja nyt ryhtyy hommiin jo heti etsi-sanan kuullessaan.

Eilen tytöt olivat olleet työpäivän muuten nätisti, paitsi yksi nenäliina oli silputtu ja vähän sanomalehteä. Lehti oli ilmeisesti napattu polttokorista, nenäliinasta en tiedä.

Koska nyt on ollut pientä pahantekoa joka päivä, kävin hankkimassa D.A.P.-feromonihaihduttimen, jonka pitäisi rauhoittaa koiraa. Tunnustan, etten oikein usko siihen, mutta eipä siitä kai haittaakaan ole. Ostin Pet-Vetistä, jossa se maksoi paljon vähemmän kuin esim. Yliopiston Apteekissa (Pet-Vetissä kone + aine=29 €, apteekissa 40 €). Olisi kiva, jos Muumi malttaisi nukkua kun olemme poissa. Tänään tosin annoin tytöille veriset luut puuhaksi – ensi yönä hoidan siis luultavasti ripuloivia koiria ;)

Aamulla lenkitin murut samaan aikaan ja sekin sujui yllättävän nätisti. Tällä kertaa mulla ei ollut kahta hihnaa, vaan hihnanjakaja ja valjaat molemmilla. Se oli paljon kätevämpää! Jouduin pysähtelemään tyttöjen pyrkiessä vuoronperään vetämään, mutta kyllä ne joskus vielä oppivat.

Just tänään mietin, että Muumi on kyllä valtavan ihana koira. Onneksi se kamala ja järjettömän voimakas tuhoaminen loppui, sillä tytöstä on paljastunut juuri niin upea koira kun odotimmekin – tai itse asiassa vielä upeampi! Kiva, että koirista toinen on superrauhallinen ja toinen oikea aktiivisuuden perikuva, niin pääsee tekemään erilaisia juttuja niiden kanssa. Tosin kyllä molemmista löytyy sitä toistakin puolta, Muumissa kun on virtaa valtavasti etsintäleikeissä kuten Manassakin ja Muumin tultua on Manastakin alkanut löytyä vähän herkempi puoli. Joskus se jopa kiipeää syliin! <3

Meille ei muuten kannata nyt tulla kyläilemään jos ei tykkää koirankarvoista. Muumista lähtee villaa kuin lampaasta, Manasta ei toistaiseksi yhtään. Mutta kun Muumia harjaa, karvaa irtoaa ämpärikaupalla ja tytöstä tulee paljon solakamman näköinen.