1720797.jpg

1720798.jpg

1720800.jpg

Tuolta aita näyttää nyt. Iso kiitos siitä kuuluu Isännän isälle ja kummisedälle, jotka pöllähtivät eilen aamupäivällä meidän pihalle auto täynnä työkaluja. Heistä molemmat taitavat rakentamisen salat, joten saatiin useampi hyödyllinen vinkkikin siinä samalla. Puhumattakaan ihan siitä konkreettisesta avusta, jonka he tekivät pystyttämällä aitaa. Saatiin myös lainaan meiltä puuttuneita työkaluja, kuten lyöntikalikan teräsjalkoja varten. Pieneksi kiitokseksi tarjosimme heille lihakeittoa ja Katrin kuuluisia kivikovia sämpylöitä (ne on ihan hyviä, jos syö uunituoreina, mutta esim. seuraavana päivänä niillä voisi jo rikkoa ikkunoita - tai meidän tapauksessa niillä voisi hakata aidan teräsjalkoja maahan).

Mutta ennen kuin ajattelette, että ohhoh, onpas urakka jo pitkällä, niin voin kertoa, että vasta on ehkä 1/8-osa tehty :) Että on tässä vielä ihan mukavasti työnsarkaa. Eipähän käy lomailu tylsäksi ja tuleepahan öisin aina uni ;)

Eilisen ahkeroinnin jälkeen opetin vielä Manalle yhden uuden tempun. Nyt se osaa juosta jalkojen väliin seisomaan, kun sanon "haara". Taas yksi meriitti lisää Manan sirkuskoira-cv:hen.

Äskeinen "aamulenkki" ei mennyt kivasti. Nimittäin suunnilleen siinä samassa kohdassa, jossa se mopsi silloin pöllähti vapaana meidän eteen, tuli tänään vastaan labradorinnoutaja. Sille Mana ei ole haukkunut enää pitkään aikaan, mutta nyt kyllä haukkui. Kaikki karvat pystyssä enkä saanut siihen mitään kontaktia. Väittäisin, että johtui vastaavasta tilanteesta kuin mopsikohtaamisen aikana (eli oltiin just lähdetty lenkille, kulkusuunta ja kohta olivat samat). Onneksi sama lapukka tuli meitä vastaan takaisin tullessa ja silloin Mana ohitti sen tosi nätisti. Ettei onneksi yksi irtokoira onnistunut pilaamaan kahden vuoden järjestelmällistä räyhäämättömyyskouluttamista.

Nyt käyn ajamassa tuon villinä rehoittavan ruohikon ja sen jälkeen alkaa taas aidan nakuttelu. Isäntä varmaan pystyttää mun trimmatessa nurtsia teräsjalkoja, sillä se on niin fyysisesti rankkaa hommaa, ettei mun habasta ole siinä juurikaan hyöytä. Puoleen väliin saan korkeintaan lyötyä, sitten loppuu tehot.