Ihanan tasaista eloa – kotona ei yhtään tuhoa meidän ollessa töissä, lenkit sujuvat peruskivasti ja koirat tulevat mainiosti juttuun keskenään. Pihaukotkin tulivat takaisin ja nyt näyttää jo siltä, että joskus meidän piha valmistuukin. Waude. Lauantaina ukot olivat puuhailemassa pihalla ja menin tyttöjen kanssa lenkille. Olin NIIN ylpeä, kun ne eivät haukkuneet miehille ollenkaan. Muumi oli kiinnostuneen näköinen ja Mana olisi tahtonut työmiehen syliin. On se vaan semmoinen pikkupuudeli.

Mana sai lauantaina vähän pallotreeniä. Sehän sekoaa ihan kaikenlaisista palloista – oma moka, leikittiin niillä sen kanssa liikaa Manan ollessa pentu. Hengailtiin pihalla, tytöt pitkissä naruissa ja me siinä vieressä lueskelemassa. Naapurin poika kaivoi jostain jalkapallon ja alkoi potkia sitä. Mana säntäsi tuhat lasissa poikaa kohti, naru kiristyi ja nyppäsi ikävän näköisesti, muttei se Manaa haitannut. Tyttö huusi, veti ja riekkui minkä ehti. Ei se tainnut edes huomata, että hihna kiristyi. Eipä auttanut muu kuin ottaa neidin pannasta kiinni ja raahata se sisälle rauhoittumaan. Hetken kuluttua haettiin neiti takaisin, tosin siinä vaiheessa se pallokin oli jo viety jonnekin. Mutta oppipahan ehkä, että riekkumalla joutuu vaan kauemmas pallosta.

Leikkasin eilen missien kynnet. Mana on siinä hommassa ihan ensiluokkaisen taitava, ei vois olla helpompi tapaus. Kannatti siis totuttaa tyttö rauhallisuuteen kynsiä leikatessa jo ihan pienenä, sillä nyt pääsee NIIN helpolla. Muumi sen sijaan jännittää kovasti, vaikka antaakin aika hyvin leikata. Pidän paljon taukoja ja palkitsen jatkuvasti, niin eipä se ainakaan karkuun lähde. Tosin tytöllä on paha tapa nyppäistä tassu pois juuri kun sakset ovat uponneet kynteen. Sitten se tietysti pelästyy ja alkaa hermoilla. Pitää vaan koittaa olla nopea, ettei se ehdi hätääntyä. Ja jatkossakin palkitsen herkuilla, eilen vuorossa olivat veriplätyt. Leikkasin aina yhden tassun kummaltakin ja palkitsin sen jälkeen molemmat.

DAP-feromonihaihdutin puhisee vielä olohuoneen seinässä, mutta ajattelin pian ainakin pitää taukoa sen käytössä. Näkeepähän sitten, vaikuttaako aine jotain (eli alkaako taas tuhoaminen) vai luottaako Muumi jo siihen, että me tulemme kyllä takaisin. Ainetta on vielä vähän jäljellä, mutta kun se loppuu, alkaa testi.