Mana pitää huolta siitä, ettei elämä käy tylsäksi. Esimerkiksi eilen tapahtui kolmekin juttua:

a) Laitoin Manan ja Muumin naruihin (=köysistä askartelemiimme remmeihin) pihalle siksi aikaa, kun yritin saada mun hajottamaa kaivopumppua toimimaan. Mana näki meidän pihalla pulun ja veti hillittömän juoksuspurtin. Tyttö onnistui suoristamaan metallisen lenkin, köysi napsahti irti ja missi painui linnun perään. Samalla kuulin, että naapurin molemmat koirat ovat pihalla ja ehdin jo kauhistella mielessäni vaikka mitä ei toivotuista pennuista kuraojaan kaadettuihin pikkulapsiin asti. Onneksi se lintu lähti kuitenkin lentoon ja Mana tuli takaisin (joko siksi, ettei osaa lentää tai siksi, että mä käskin).

b) Mana tuli eilen mun perässä kylppäriin, kun menin laittamaan höyrysuihkun lämpeämään. Just kun Mana haisteli kylppärin kaappia, alkoi höyry lämmetessään sihistä ja sieltä kaapista tippui nenäliinapaketti. Mana pelästyi IHAN hirveästi, luuli vissiin joksikin hyökkääväksi käärmeeksi ja se kirjaimellisesti lensi päin kylppärin oviaukkoa ja eteisen seinää. Sen jälkeen se hiipi ihan varovaisesti tsekkaamaan tilanteen uudelleen, vatsakarvat maata viistäen ja jokainen lihas jännitettyinä. En ole koskaan nähnyt sitä niin epäluuloisena, yleensä on vaan karvat pystyssä. Nyt se hiipi niin matalalla, että olisi käynyt säkänsä puolesta mäyräkoirasta. Mua nauratti ihan valtavasti, mutta yritin hillitä itseni, jotten nolaisi koiraa ihan täysin. Menin sitten kyykkyyn ja ihmeteltiin neidin kanssa yhdessä sitä nenäliinapakettia. Ja joka kerta höyryn sihahtaessa Mana säpsähti säikähdyksestä ja sai mut hihittelemään itsekseni.

c) Olin koirien kanssa lenkillä ja käytössä oli valjaat molemmilla sekä hihnajakaja. Muumi paineli eteenpäin määrätietoisesti enkä huomannut, että Mana oli heittäytynyt kyljelleen putsaamaan itseään. Karavaani kuitenkin kulki eteenpäin ja Muumi onnistui nyppäisemään sitä hihnajakajaa niin, että Mana pyörähti kerran ympäri. Sen jälkeen sekä mä että Mana tuijotettiin toisiamme vähän ihmeissämme. Muumi ei tainnut huomata mitään erikoista ;)