Muumillahan oli juoksut, jotka loppuivat ihan hiljattain. Ja arvatkaapas mitä: Manalla alkoivat juoksut eilen. Isäntä siinä sitten laskeskeli, että koska ne ovat molemmilla pari kertaa vuodessa ja tytöt vuotavat verta noin pari viikkoa kerrallaan, menee meillä pöksyrumbaan vuodesta kaksi kuukautta :P Tosin suunnitelmissa on kyllä leikkauttaa molemmat oikean hetken koittaessa, eli mahdollisesti jo ensi kesänä.

Olenkin ihmetellyt, miksi Mana on viime päivät ollut Muumille aika ärsyttävä ja meistä + tavaroistaan mustasukkaisempi kuin yleensä. Tänään tytöt ottivat jopa yhteen Manan aloitteesta. Onneksi mulla oli pari lehteä käsissä, jotka sain sitten viskattua niiden päälle ja rähinä loppui siihen.

Uskon vahvasti, että moinen johtuu juoksuista (siitä se ongelmakoirakouluttajakin varoitteli). Kuulemma menee kyllä ohi, tosin omistajien pitää olla entistäkin huolellisempia.

Tytöt olivat muuten tänäänkin olleet erittäin nätisti kahdestaan, edes vessan ovea ei oltu avattu eikä sohvalla oltu käyty <3 Kunhan saadaan nämäkin juoksut kunnialla läpi, alkaa meidänkin elämä ehkä vähän tasaantumaan. Nyt on ainakin aika kova luotto molempiin "pikku-puudeleihin".