Muumi koettelee meitä. Eilen kotiin mennessäni oli nimittäin yläkerran rappusilla läjä kakkaa, yläkerran vessan ovi oli jälleen avattu, roskis levitetty ja sinne kakattu matolle, makuuhuoneen ovi oli avattu ja siellä oli revitty ihan kaikki lipaston päältä alas, kakkaa ei siellä sentään ollut. Muumi oli syönyt mm. Kreikan matkan takia esillä olleen snorkkelin. Lisäksi se oli avannut sivuvintin oven, hakenut sieltä mun vaatteita (mm. untuvatakki oli kiskottu henkarilta alas ja roudattu keskelle makkaria, sen taskut oli koluttu ja taskussa ollut muovipussi silputtu. Sain kyllä ihan totaalisen itkuraivarin, tällaista showta kun ei oikein jaksaisi. Kaaos oli pahempi kuin koskaan.

Toivon syvästi, että tuo sisälle ulostaminen liittyi jotenkin siihen maanantaiseen rauhoitukseen, jos se vaikka sai sen kehon vähän sekaisin. Mutta tuo tuhoamisvimma ei kyllä johdu siitä ja se on volyymiltään aikalailla mieletön. Apua.

Tänään jätin Manan ja Muumin eri huoneisiin - Muumin kahden lukitun oven taakse suht isoon eteiseemme. Sieltä se ei oikein VOI päästä tekemään tuhojaan, paitsi jos alkaa rikkoa paikkoja siinä onnistuakseen. Mua huolettaa ja ahdistaa.

Ehkä tämä on vain jotain alkukankeutta..