Äsh, pientä kiusaa edelleen. Eilen oli kauppakassin kantohihna järsitty lähes katki ja sen sisältä oli otettu tyhjä limsapullo. Sen jälkeen pullo oli kiikutettu olohuoneeseen ja jätetty rauhaan. Ei siis mitään massiivista tuhoa (toistaiseksi), mutta joku kerta kohteena ei ole enää mikään tuollainen lähes arvoton. Sehän me ehdittiin jo kokeakin ja nyt vähän ahdistaa, alkavatko taas vaikeudet tämän niin pitkän ja ihanan aurinkoisen jakson jälkeen. Suihkautin sitä katkerospraytä nyt myös kauppakassiin.

Isäntä keksi ihan fiksun ehdotuksen selitykseksi pienelle tuholle. Nimittäin pohdiskelimme yhdessä, mikä on muuttunut parin päivän sisällä. Emme keksineet muuta kuin sen, että Muumi on saanut nakkeja lenkillä, kun Isäntä on alkanut kouluttaa sitä kontaktinhakuisemmaksi. Ehkä ne nakit janottavat, jolloin Muumi on juonut reippaammin kuin normaalisti ja sitten hätääntynyt kun ei ole päässyt tarpeille ulos. Muumihan kun on sellainen, että se saattaa hätääntyä jostain asiasta (kuten kovista äänistä, äkkinäisistä liikkeistä tai mistä tahansa muustakin yllättävästä) ja purkaa sen jälkeen pahaa oloa johonkin sijaistoimintaan.

Tänään kumpikaan tytöistä ei saanut nakkeja, tosin eilen annoin niille kyllä suikaloitua kinkkua yrittäessäni väsyttää niitä. Ne saivat etsiä pienenpieniä suikaleita yli tunnin pihaltamme. Hyvä ajatus aivotyöskentelyn kannalta, mutta huono, jos tosiaan tuhoaminen johtuu janoa seuranneesta hädästä.

Töihin lähtiessäni annoin neideille raa'at luut, joissa pitäisi riittää hommia nyt ainakin hetkeksi. Jännityksellä odotan, mitä tänään on luvassa.

Jotain ihanaakin kyllä: tänään aamulenkillä mua ja Manaa vastaan tuli iso musta koira, jonka tyttömme kyllä huomasi, muttei reagoinut siihen sen enempää. Alkoi omatoimisesti kulkemaan ihan mun kyljessä kiinni ja piti muhun tiukkaa katsekontaktia. Tuntuu vieläkin uskomattomalta, että Mana on koira, joka vielä jokin aika sitten aloitti räyhärälläkän heti toisen koiran havaitessaan. Niinpä se sai tänäänkin palkaksi ruhtinaallisen riehumisleikin ja voitti sen jälkeen vielä köyden itselleen. Voitte vain kuvitella, kuinka ylpeältä se sen jälkeen näytti <3