P5160611-normal.jpgP5110503-normal.jpgP5110507-normal.jpg

Mä täytin kolmekymmentä ja vein sen kunniaksi pesueen Kreikkaan. Puhtaasti tosin itsekkäistä syistä: halusin olla viikon ilman, että mun tarvitsee raahata ruokakaupasta selkä vääränä ostoksia tai edes kuulla imurin ääntä. Oli onnistunut aurinkoinen reissu, jota varjosti ainoastaan kuopuksen raivoaminen. Tosin taaperomme kiljuu paljon myös ihan kotona, joten samapa tuo, jos sitä meuhkaamista kuuntelee vähän leppoisammassakin miljöössä. En usko, että oltiin kuitenkaan liiemmälti muille häiriöksi. Poistuttiin aina takavasemmalle, kun desibelirajat alkoivat ylittyä.

Varasin matkan jo hyvissä ajoin, siis ennen kuin Manan karmeasta syövästä oli aavistustakaan. Olin jo monta kertaa perumassa matkaa, koska Mana oli liian kipeä laitettavaksi hoitoon. Tyttö kuitenkin menehtyi ennen matkaa.

Ihanaiset appivanhempani ottivat Muumin hoteisiinsa viikoksi, mistä olen heille hyvin kiitollinen. Muumi on kuitenkin iso koira ja vielä lisäksi kärsii yksinolo-ongelmista, joten potentiaalisia hoitajia ei ole ihan jonoksi asti. Appiukko sai järjestettyä arkensa niin, ettei Muumi ollut ilmeisesti ollenkaan yksin eikä siten tarvinnut jännittää tuhoamisenkaan puolesta. Itse taas sain lomailla huoletta, kun ei tarvinnut yöunia menettää tytön pärjäämisen takia. Toki sitä välillä pohdiskelin, mutta tiesin, että pärjäävät hyvin. Ehkä me uskallamme joskus toistekin pyytää tytölle sieltä hoitopaikkaa.

Nyt olemme olleet kotona hieman alle viikon. Normiarkea, tosin Muumi on ollut vain hyvin lyhyitä aikoja itsekseen. Tunnin se pärjää ilmeisen hyvin, ainoastaan availee ovia. Täytyy katsoa, uskaltaisiko jo tällä viikolla pidentää aikaa hieman.

Manan hautaamista olen suunnitellut, mutten ole vielä saanut haettua omenapuuta sen haudan päälle. Kohta alkaa olemaan jo kiire (vaikka Manalla ei enää olekaan minnekään kiire).

Just eilen kyselin Isännältä, että "missäköhän Mana olisi nyt, jos se olisi elossa ja meidän kanssa täällä pihalla". Tultiin siihen tulokseen, että tyttö olisi luultavasti ollut vinkumassa siinä Isännän vieressä: hän kun viritteli vesiletkua kaivoon ja siitä pulppusi ja suihkusi vettä. Mana rakasti vettä ja ennen kaikkea kaikenlaista toimintaa :)