Nyt on kaksi vaihtoehtoa:
a) Manalla alkaa juoksut piakkoin
b) Manasta on tullut uros

Nimittäin tänään aamulenkillä JOKAINEN haju piti haistella, pysähtyä oikein ihmettelemään. Ja jos haju oli kulkureitin ulkopuolella, piti sinne yrittää päästä nelivetoa hyödyntäen. Lenkki meni siis lähinnä paikallaan seisoskellessa - joko Mana haisteli tai minä toppuuttelin vetämistä pysähtymällä. Oli silti ihan kivaa, kun kaikissa mahdollisissa puissa ja tolpissa sirkutteli pikkulintuja. Eikä ketään näkynyt missään, sain nauttia aamun rauhasta. Siitä mä tykkään. Tai no, näkyi siellä meidän naapurinnaapuri, "pyöränaapuri" (kuten mä ja Isäntä häntä kutsutaan). Hän oli aamukuuden jälkeen palaamassa lenkiltä, kulkuvälineenä olivat ne rullaluistimien ja suksien yhdistelmät. Harkitsin joku päivä itsekin semmoisten hommaamista, kun niillä vissiin pysyy paremmin pystyssä kuin rullaluistimilla. Eivätkä ne ole yhtä arkoja hiekalle yms.

Ja sitten piha-asiaa. Pihaukot kävivät eilen hakemassa työvälineensä pois, kun saivat jonkun toisen urakkatarjouksen. Ärsyttää vähän, sillä nyt on luvattu aurinkoisia kelejä ja pihakin näyttää jo suht kuivalta.  Muuten se näyttää ihan hirveältä - multa- ja sorakasoja joka puolella, myllättyä maata, maahan uponneita ja vedellä täyttyneitä renkaanjälkiä. Kohta varmaan tulee naapuritkin jo kyselemään, etteikö toi valmistu koskaan.

Isäntä nyppi eilen loputkin aidat pois. Olemme nimittäin kehitelleet mielessämme idean siitä, että alkaisimme pihan valmistuttua itse väsätä puuaitaa. Jos korkeuden pitää 120 cm:ssä, ei tarvitse ruinata lupia mistään. Ja tulee se itse tekeminen ehkä inan halvemmaksi kuin jos ostaisi elementtiaitoja. Ehkä. Niin turhaan siinä nyt pitää sen muoviaidan palasia työmiehiä kiusaamassa, jos me ei kerran välttämättä aiota enää käyttää sitä. Tai ehkä ne tukipuut maahan upotettavine rautaosineen voisi hyödyntää uudessakin aidassa (joka valmistuu varmaan vuonna 2020).

Ja jottei tuo pihakirjoittelu mene ihan koiramaailman ulkopuolelle; Mana ja Muumi eivät haukkuneet eilen, vaikka pihaukot ajoivat pihalle! :) Tykkään kyllä ihan, että vahtivat, mutta välillä se touhu on mennyt ihan liiallisuuksiin. Oon siis iloinen.