Tapasin äsken eriskummallisen tyypin. Hän tuli meitä varta vasten pihasta tervehtimään, kun oli kerta sakemanni-ihmisiä. Siinäpä sitten juteltiin ja hän mm. ihmetteli, miksi Manalla tehdään pennut, kun "yleensähän pitkäkarvaiset lopetetaan". Nainen huomasi myös moneen kertaan sanoa, että Mana on tosi pieni. Toki kehujakin saatiin, on kuulemma tosi nätti ja silmätkin ovat nätit.

Nojuu, jäi vähän tökkimään tuo lopetuskommentti. Vastasin hänelle, että pitkäkarvaisia sakemanneja ei enää suinkaan "yleensä" lopeteta, vaan ne ovat hyvin kysyttyjä. Toki karvan pituudesta voi olla tietyissä harrasteissa haittaa, mutta me ainakin painetaan täysillä niin agility- kuin tokokentälläkin yms. Mulle ei merkitse mitään, ettei voida voittaa näyttelyitä, sillä tuomarit kinaavat vain makuasioista. Mun silmissä Mana on maailman kaunein koira, eikä mitään upeampaa ole olemassa. Piste.

Ja kun nainen pääsi yleistyksen makuun, hän myös huomasi kertoa, että pitkäkarvaiset ovat "aina" kiltimpiä ja rauhallisempia kuin lyhytkarvaiset. Juu, olenhan minäkin vastaavia väitteitä ennenkin kuullut, mutta mitään tieteellistä faktaa tuskin on olemassa. Pitänee yhtä paljon paikkansa kuin blondien yksinkertaisuus ja punatukkaisten tulisuus. Lisäksi häntä "ei haittaa ollenkaan", jos Mana hyppii - pikemminkin antaa hyppiä vaan. No minäpä sitten sanoin siihen, että "minuapas haittaa" ja lopetin sen väittelyn vähän tylysti.

Nämä nyt on näitä mielipidekysymyksiä, mutta häiritsee silti, kun joku täysin ulkopuolinen tulee selittämään jotain, minkä voisi ihan kivasti pitää päänsäkin sisällä.

Jees, toivottavasti en ollut hänelle liian tympeä. Kivaahan se on, että koira herättää keskustelua. Ehkä.