Viikonloppuna vaikutettiin Ulvilassa äitienpäivän kunniaksi. Manalla ja Muumillakin olivat lystiä – tehtiin pitkiä lenkkejä, saunottiin ja vietettiin jopa enemmän aikaa yhdessä kuin normiviikonloppuina. Missit pääsivät myös shampoopesulle. Manan mielestä se oli ihan OK, mutta Muumi suhtautui hommaan vähän levottomammin. Kunnialla kuitenkin selvittiin ja nyt molempien tyttöjen turkki on melkein yhtä pehmeää kuin pennuilla.

Sunnuntaina käytiin vielä automatkan jälkeen lenkillä. Onneksi mentiin erikseen, sillä mun ja Manan lenkillä tuli seitsemisen koiraa vastaan! Olisi siinä ollut tekemistä, jos ois molemmat neidit olleet mukana. Kaikki ohitukset sujuivat tosi mainiosti, eli ihan turhaan olin huolissani. Koiria tulee yleensä vaan vastaan liian harvoin (johtuu ilmeisesti vähän oudoista lenkitysajoista) ja siksi pelkään, että taidot ruostuu.

Käämit tosin meinasivat palaa, kun joku piti puudeliaan piiiiiitkässä flexissä ja päästi sen ihan haisteluetäisyydelle. Se hänen piskinsä haukkui ja veti kohti Manaa – mä taas yritin pitää kontaktia yllä ja estää sen koiran tulemisen likelle. Ei nimittäin tee hyvää ohitustreeneille semmoiset koirakot, jotka hyppivät iholle. Siinäpä itsekseni mietin, että flexit pitäisi todellakin kieltää. Tai edes antaa käyttöön vain sellaisille, jotka osaavat käyttää niitä oikein. Vaikkei Mana olekaan toisille koirille vihainen, niin varmasti jonkun koira on. Ja jos semmoisen lähelle päästää pienen fifin ryntäämään, voi päästä Iltalehteen.

Sitten vielä puistattava kuvalinkki, jonka sain työkaverilta (kiitos Krister). Aika hurjaan kuntoon jotkut päästävät lemmikkinsä: http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/worldnews.html?in_article_id=565974&in_page_id=1811