Agility nimittäin. Eilen menin sinne Manan kanssa hyvillä mielin, pidin sen jatkuvassa kontaktissa ja leikin sen kanssa. Kaikki meni hienosti hallin ulkopuolella ja oikeastaan siellä sisälläkin treenin alussa, mitä nyt vähän haukkui malttamattomana hallin reunalla odotellessaan kun rakensimme rataa. Mutta kun olin suorittamassa Manan kanssa keppejä, se kiinnostui hyppyesteitä treenaavasta terrieristä ja lähti sen kimppuun – ilman siis mitään leluärsykettä. Ei uskonut kieltoja, joten juoksin paikalle ja nappasin Manan pois sen toisen koiran luota. Sen jälkeen pyysin anteeksi ja ilmoitin ohjaajalle, että meidän treenit loppuivatkin sitten tähän. En halua enää itselleni enkä toisten koirien omistajille moista sydämentykytystä, joten mulle riitti. Annoin Manalle eilisen mahdollisuuden, jotta se voisi todistaa kykenevänsä hallitsemaan hermonsa. Tällä kertaa toinen kerta osoitti jo totuuden.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Harmi homma kyllä, sillä meidän treenit sujuivat oikein mainiosti keväällä. Nyt pentujen tekemisen jälkeen Mana ei kuitenkaan ole entisensä ja suhtautuu toisiin narttuihin ainakin ryhmätreenitilanteessa noin ikävästi. Jotain voivat vaikuttaa myös luultavasti pian saapuvat juoksut (?) sekä laumamme kasvaminen yhdellä koiralla.

 

Mutta olipa syy mikä tahansa, en halua olla ryhmän häirikkö – etenkään, kun meillä meni eka treenivuosi niin hienosti ilman moisia hyökkäilyjä. Koirakoilla on oikeus treenata ilman pelkoa kentän toiselta laidalta karkaavasta sakemannista. Jatkossa treenaan entistä enemmän etsintäleikkejä molempien kanssa, mihinkään ryhmään en nyt ainakaan vuoteen ole Manan kanssa menossa. Muumin kanssa sen sijaan harkitsen.

 

Tänään aamulla tytöt saivat etsiä pihalta noin 40 minuuttia broilerilihapullia, jotka tuntuivat olevan suosikkeja tällä hetkellä. Muumi oli ainakin ihan hulluna niihin. Saapi nähdä myös, kuinka ovat pärjänneet tänään. Sohvat ovat edelleen pystyyn nostettuina, nyt lisäksi sulloimme väliin sängynaluslaatikon estääksemme Muumin pääsemisen sohvan ja seinän väliin (eilen se oli päässyt ja raapinut kaihtimia + ikkunoita). Kamera on nauhoittamassa, joten kuulemme myös, ulvooko Muumi.