Mä niin toivoin, että juhannus olisi jotenkin taianomaisesti parantanut tyttöjen välit kuntoon eikä enää ilmassa olisi yhtään isottelua (kun kerta siellä mökillä ei ollut). Ihan niin helposti ei homma hoitunut, eli edelleenkin Mana nostelee aika herkästi karvat Muumille. Kimppuun ei ole käynyt, mutta herkästi kyllä kävisi, eli tilanteet pitää jatkuvasti koittaa ennakoida ja rauhoittaa etukäteen. Nyt on, ihme kyllä, aamut menneet hienosti, eli enää ei ole niissä tilanteissa isotellut. Mutta kun tulen kotiin tai olen lähdössä neitien kanssa lenkille, on tilanne taas vähän toinen. Onneksi muuten pärjäävät hienosti toistensa seurassa.


Tänään aamulenkillä vastaan tuli kaksi koiraa kapealla jalkakäytävällä. Mä ja Mana hanskattiin homma taas superhienosti, eli ilman minkäänlaisia ongelmia. On se hienoa :) Siitä jaksan edelleen iloita. Ja aina pohdiskelen itsekseni, ettei niillä vastaantulleilla ole aavistustakaan siitä, mimmoinen sama ohitus olisi ollut vielä runsas vuosi sitten. Voivoivoi. Rutkasti stressaavampi, äänekkäämpi ja lohduttomampi. Nyt menee NIIN hienosti, että voin olla ihan ylpeä tuosta meidän saksalaisesta.

Ainiin. Laitettiin Muumi dieetille, kun neitonen oli vähän päässyt paisumaan. Johtunee vissiin siitä, ettei energiaa kulu enää Manan kanssa leikkimiseen. Ruokamäärää ei nimittäin ymmärretty pienentää samalla aitojen poisottamisen kanssa :) Nyt neiti saa 2 dl vähemmän ruokaa päivässä ja tuloksiakin on jo alkanut näkyä, onneksi ei kiloja ollut vielä ehtinytkään montaa ylimääräistä kertyä.

Aitaprojekti etenee. Olen kysynyt tarjouksia noin kymmeneltä rautakaupalta ja sahalta (lautaa kun tulee yli neljä kilsaa ja teräsjalkojakin 141 kpl!). Olo on aika amatöörimäinen, kun en tuosta aiheesta ihan hirmuisesti ymmärrä. Silti mun pitää spontaanisti päättää, tuleeko täyssärmäinen vaiko puolisärmäinen ja montako senttiä leveä ja millaisella kiinnitysmekanismilla tolppa kiinnitetään teräsjalkaan ja onko se jalka maalattua vai sinkittyä ja… AARGH. Isäntä katselee tyytyväisenä takavasemmalta, kun meitsi taas leikkii reiskaa. Löysin yhden firman, jonka tarjous oli kaikista edullisin ja sieltä saisi mahdollisesti nuo aidantolpatkin määrämittaan sahattuina. Se auttaisi kyllä paljon eikä tulisi hävikkiä ollenkaan. Hitonmoinen projekti tuosta kyllä silti tulee, sillä ruuvejakin me tarvitaan reilut 10 000. Hui. Ei kellään lukijoista olisi kokemusta aidan rakentamisesta? ;)