Menin eilen tanssimaan lattarirytmejä suoraan töistä. Ennen niitä soitin kuitenkin Isännälle, koska mua kiinnosti, kuinka missit olivat pärjänneet kotona työpäivän ajan (vaikka edellisenä päivänä molemmilla oli ripuli). Vastaus oli, ”ettei täällä ole edes läjiä sisällä”. Mutta kun menin illalla kotiin, Isäntä oli kuin olikin löytänyt sisältä yhden (kuulemma sopalta näyttäneen) läjän. Se ei vaan jostain syystä haissut överipahalta kuten yleensä. Se oli Manan tekosia, sillä Muumillahan on juoksupöksyt jalassa. Onneksi Isäntä meni mua ennen kotiin eilen ;)

Vähän muutakin negatiivista, nimittäin Mana isotteli Muumille ruokintatilanteessa. Olin jo lastannut astiat täyteen ruokaa, kunnes muistinkin maitohappobakteerit ja tein äkkikäännöksen jääkaapille. Muumi oli vissiin Manan tiellä, joka sitten ratkaisi ongelman rähinällä ja näykkimällä. Oli vissiin enemmän näyttämistä kuin tappelemista, mutta pahalta se silti näytti. Jollain adrenaliinin voimalla nostin Manan YHDELLÄ kädellä pois Muumin kimpusta ja siirsin naapurihuoneeseen. Melkein sama koettiin eilen mun tullessa kotiin, jolloin Mana silloinkin alkoi isotella Muumille. On vissiin vähän mustasukkainen. Ehkä silläkin on alkamassa juoksut ja siksi ketuttaa, tai sitten temppuileva vatsa on tehnyt kiukkuiseksi. Pitää vaan jatkossakin puuttua vastaaviin tilanteisiin ja olla entistä rauhallisempi.

Tänään pihaukko lupasi tulla kertomaan vähän suunnitelmistaan meidän pihan varalle. Erityisesti kiinnostaa, missä vaiheessa he kaivavat ojan pellon puolelle ja kuinka muuten edetään. On semmoista velliä nyt, että toivottavasti ryhtyisivät taas pian hommiin.